Vi säger hej till Ella!

Ella Olsson

Ella är 21 år och läser redan sista året grafisk design. När hon inte ritar, fotar eller broderar är hon gärna ute och vandrar i Sälen eller på Skåneleden. Under denna höst har hon en praktikplats här hos oss.

Vad är det du pluggar, och varför?
Jag läser tredje året grafisk design på Malmö universitet. Jag brukar säga att jag alltid har varit kreativ och då känns det naturligt att gå in i grafisk design. I mitt kreativa arbete kan det vara till hjälp att det finns regler och ramar att följa eller utgå ifrån. Grafisk design är kreativt, samtidigt som det finns en struktur jämfört med mycket annat.

Vad har du gjort innan?
Pluggat. Det har varit väldigt mycket plugg. Jag har även haft praktik på Dunkers kulturhus som fotograf. Där fick jag utveckla min kreativitet och komma bort från det jag gjort tidigare och testa andra kreativa uttryckssätt, som inte bara är att teckna. Innan hade jag aldrig ens rört en kamera. Sedan dess älskar jag att fota och har köpt mig en egen kamera.

Varför sökte du dig till Relevans?
När jag började leta efter en praktikplats var en viktig faktor för mig transportsträckan, eftersom jag pluggar i Malmö men bor i Helsingborg. Jag visste inte ens om det fanns några kommunikationsbyråer i Helsingborg, men så hittade jag Relevans. Hemsidan såg professionell ut och alla såg så himla trevliga ut på bilderna och jag fick en bra känsla. Så jag testade att kontakta er och fick ett bra intryck efter mitt första möte. Men jag var lite nervös, jag har inte särskilt stor erfarenhet av arbetsplatser.

Vad vill du bli när du blir stor?
Jag har inga direkta drömmar yrkesmässigt. Mina drömmar handlar snarare om att jag vill ha ett liv där jag kan känna mig stabil, trygg och tillfredsställd.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?
Jag vill se hur det är att arbeta och samarbeta i ett större team. Se om detta är någonting jag gillar, och få utvecklas och träffa nya människor. Jag vill testa mig själv lite.  

Du har varit här i hela två dagar, hur känns det so far?
Det känns bra. Jag vill inte bara säga att det känns bra. Men det känns som att det passar mig och som en väldigt bra första arbetsupplevelse. Även om jag bara varit här två dagar är alla så snälla, trevliga och bemötande.


Härligaste du gjort i sommar? Att bara vara med släkten i vårt hus i Sälen.
Favoritträning:  Vandra.
Favoritglass:  Daimstrut.
Favoritmedicin: Min järnmedicin.
Bästa Skåne-tips: Kullaberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn